Milieu

INLEIDING misschien iets over eerste ideeën, eerste beurzen waar je het hierover gehad hebt. 

Iets over de wevers?

Ik weet niet of dat handig is. 

Zero waste

This is a great place to add a tagline.

In de meubelstoffenindustrie eindigt 10% tot 15% van de stof bij het afval, door o.a. afsnijsels. De oplossing? Een recyclingprogramma waarbij het afval van deze industrie wordt omgezet in nieuwe garen. Hierdoor ontstaat er een circulaire productielijn, waarbij geen afval wordt gegenereerd. 

De meubelstoffen uit onze collecties ReNew en Comeback zijn dubbel geweven met vlamvertragende garens, waardoor er geen milieubelastende coatings en backing meer nodig zijn. De backing bestaan zelfs voor 100% uit gerecyclede garens. 

Care & Clean

Onze FR Care & Clean meubelstoffen zijn behandelt voor eenvoudige vlakverwijdering. Vuil en veelvoorkomende vlekken kunnen eenvoudig worden verwijdert met lauw water en handzeep. Bovendien kunnen de meubelstoffen op 30 °C gewassen worden in de wasmachine, zonder dat de FR eigenschappen aangetast worden. 

Certificaten

This is a great place to add a tagline.

De meubelstoffen uit de collecties ReNew en Comeback zijn Ökotex en ISO 14001 gecertificeerd; tijdens het productieproces wordt aan alle milieueisen voldaan en worden natuurlijke hulpbronnen op verantwoorde wijze gebruikt.